Vassendgutane

Vassendgutane

Det er mye bra norsk musikk, både grupper og soloartister. En av mine favoritter er uten tvil Vassendgutane, og jeg har ved et par anledninger fått oppleve dem spille live også. Dette er helt klart en gruppe som kan det med å skape stemning og liv, og de får publikum med seg på en helt spesiell måte. Dette er nok mye av årsaken til at de ofte spiller for fulle hus, nær sagt over hele landet. De innførte selv begrepet «Fest-country» med sine egne varianter av country, noe som slo veldig godt an hos det norske folk.

Åmdalen i Ørsta

Det var i 1996 at det hele startet for Vassendgutane, men de kom ikke med noe album før i 2000 med «Pylse og konjakk». To år senere kom det andre albumet «Gi clutch» men ingen av de to første albumene ble de store suksessene.Det er bandet sin humoristiske og uhøytidelige stil i musikken sin, som gjør Vassendgutane så populære. Det er rett og slett både tekster, melodi og sceneopptreden som gjør de til et populært band – egentlig for alle aldersgrupper.

Gjennombruddet kom i 2005

Det var med albumet «Ungkar med dobbelseng» som gjorde at Vassendgutane gjorde sitt gjennombrudd på landsbasis, og tittelsporet var nok det som slo aller best an. I 2007 kom de med en konsert-DVD, fra en utsolgt Rockefeller-konsert i Oslo. Det at bandet begynte å bli store og kjente, var det ikke noen tvil om.

VG-lista

I 2008 kom de med albumet «XO» som gikk rett til topps på VG-lista, og den solgte også til dobbelt platina med godt over 80 000 eksemplarer. Samme året underholdte dem under Spellemannprisen, som pauseunderholdning.Det tok fire år etter albumet «XO» ble gitt ut, til de kom med et studioalbum med tittelen «Riskrem og entrekått» Om dette albumet ble en like stor suksess som «XO» er jeg usikker på, men også «Riskrem og entrekått» solgte bra.

Vassendgutane

Medlemmer av bandet

Henning Antonsen på steelgitar, Arthur Johan Bjørdal på vokal og gitar, Ernst Olaf Brune på trekkspill, Sindra Aam på vokal og bass, Kim Erik Lillestøl på trommer, Frank Willy Utgård på elektrisk gitar og kor, og Rune Ståle Brautaset på vokal og gitar.

Tidligere medlemmer

Henning Aarsæther på trommer, Jan Ove Hovdenakk på elektrisk gitar, Oddgeir Hatlemark på elektrisk gitar, Leif Aase på elektrisk gitar, Robert Lien på trommer, Alf Rune Melby på steelgitar, Lars Egil Vågseter også på steelgitar, Bjørn Marius Øyehaug på trommer.

Andre utgivelser

Julefest i vest (Album 2010) Festi ekje slutt – Beste HITtil (2012) Hesteslepp (2013) Skru Opp!! (2015)Vassendgutane har også gitt ut singler med følgende titler; Køyr mej ned te Vik, Stein, torv og grus, Diggy Liggy Lo og Ho va so fine/Bygdis.Det er ikke noen tvil om at Vassendgutane har klart å få til mye, og det at de er populære både i by og bygd – viser at tekst og melodi nok treffer mange av oss.Neste gang skal jeg ta for meg enda ett norsk band, så det er bare å følge med videre.

Comments are closed.