Ole Ivars

Ole Ivars

Jeg er vokst opp med dansebandmusikk, og da hovedsakelig de kjente store svenske stjernene. Jeg sikter da til Vikingarna, Lasse Steffans, Flamingo Kvintetten, ja jeg kan nevne de i fleng. Men det bandet som jeg likte aller best, var ikke noe svensk musikk – men vår alles kjære og kjente Ole Ivars. Jeg må vel innrømme at jeg ikke likte denne musikken når jeg var guttunge, men etter hvert som jeg ble eldre så likte jeg denne type musikk bare mer og mer. Ole Ivars sitter langt inne i den norske folkesjela, ja det er noe helt spesielt både med musikken og bandmedlemmene. Jeg tror mye av forklaringen på deres suksess, er at folk kjenner seg igjen i tekstene deres – fordi de er folkelige og jordnære.

Grunnlagt på Hamar i 1964

Ja det er nesten utrolig, at det er 55 år siden Ole Ivars startet opp. Dette skjedde midt på tjukkeste Hedemarken, som naturlig nok er et av deres beste kjerneområder – hva angår fans og tilhengere av musikken deres. Det er faktisk to bandmedlemmer som er med den dag i dag, som også var med ved oppstarten i 1964.  Ole Ivars har gitt ut hele 45 album, og trofé samlingen har bare økt i takt med årene. Det at de har markert seg kraftig i norsk musikk i over ett halvt århundre, er det i alle fall ikke noen tvil om.

8 Spellemannspriser

Med så mange år i bransjen, er det kanskje ikke unaturlig at det blir noen utmerkelser ut av det. Men det at de har mottatt hele 8 Spellemannspriser, ja det sier jo alt om Ole Ivars og musikken deres. De ble kåret til Årets spellemann under Spellemannsprisen i 1999, og etter hva jeg kjenner til var dette den foreløpige siste prisen de fikk – men vi skal slett ikke se bort fra at det kan kommer flere i årene som kommer.

Lang og spennende historie

Det å ta for seg Ole Ivars historie fra oppstarten, og frem til i dag – er ikke noen lett oppgave. Det sier seg selv at det har skjedd mye, opp gjennom alle disse årene. Dere skal ikke se bort fra at jeg ved en senere anledning, kommer til å skrive mer om nettopp dette med historien og bragdene til Ole Ivars.Men la oss ta en rask, og kanskje litt tilfeldig valgt epoke av deres karriere. Det er ikke mange andre artister, som har gjort det så bra på Norsktoppen – som nettopp Ole Ivars.

Lang og spennende historie

Spellemannsblod 77 uker på Norsktoppen

Vi skal tilbake til årene 1993-1994, da lå deres slager «Spellemannsblod» hele 77 uker på Norsktoppen. Dette var en rekord som stod i mange år, men de måtte etter hvert se seg slått.Under kåringen av «Tidenes melodi» i 2003, kom «Spellemannsblod» på en hederlig tredjeplass.Av andre og meget godt kjente låter fra Ole Ivars, er det vel ikke mange som ikke har et forhold til titler som: «Fem gule enker» «Nei så tjukk du har blitt» og «Jag trodde änglarna fanns»Det er nok mange med meg, som har svettet på dansegulvet når disse låtene er blitt fremført – av det som for meg er Norges beste danseband.

Comments are closed.