Norske artister på vei opp

Det er mange håp fulle artister og grupper der ute, de jobber hardt for og bli kjente nok til å kunne leve av musikken sin.

Men det og slå igjennom er ikke så lett som kanskje mange tror, det krever talent til de som skriver musikken og de som utfører den. Mange timers arbeid ligger bak enhver melodi, alt skal klaffe for at det skal bli en hit.

Sizz & The Blue Bag

En av disse håp fulle gruppene er Sizz & The Blue Bag. Gruppen består av Sidsel Norevik vokalist og på den siste innspillingen hadde hun med seg Trond Holter på gitar, Lasse Hafreager på piano, Stein B Hansen på gitar, Kjetil Saunes på bass, Tore Wilthauer på trommer, Asbjørn Ruud på gitar, Bugge Wesseltoft på orgel, Ottar Nesje på trommer og Bjørn Holta på bass.

Sidsel kommer i fra Høyanger i Sogn og Fjordane og har drevet på med musikk i mange år, det har blitt en del band hun har vert innom igjennom disse årene.

Blant annet Rubicon og Audun Eriksens Rocke band 5 PÅ. Hun ville så prøve seg på egenhånd og bygge seg opp sin egen gruppe, noe hun har klart ganske godt. Det gjenstår da og se om hun virkelig får det til og havner oppe i toppen av listene rundt omkring.

OMVR

Omar Mohamed Ahmed er en av de store nykommerne i Norge, han blir betegnet som Norges nye soulhåp som bruker artistnavnet OMVR.

Han hadde sitt første lille gjennombrudd da han var med i talent konkurransen The Voice i 2012.

Her fikk han veldig mye god kritikk for sin utrolige stemme og dette har medført til en platekontrakt med Universal Music og flere store scene opptredener rundt omkring i landet.

Dagny

Dagny Norvoll Sandvik i fra Tromsø er også en artist på vei oppover. Hun har så langt klart seg godt og har hatt flere plateinnspillinger hos Universal Music.

Hun er datteren av musikerne Marit Sandvik og Øystein Norvoll, Marit er vokalist og Øystein er en jazz musiker.

Det er nok ingen tvil at det er hennes foreldre som har inspirert henne med musikken gjennom barndommen og oppveksten.

Hun har så langt spilt i en LP plate som heter Ultraviolet og så har det blitt nesten ti singler på henne.

Dette er nok en artist vi kan forvente og høre mye av fremover.

Gundelach

Kai Gundelach er en av de som setter spor etter seg med sin spesielle elektronisk vokalist stil. Han startet opp i forskjellige klubber i Oslo hvor han varmet opp for hoved artistene.

Han startet da å sette sammen sin egen musikkstil, da sammen med vennen Pål U Rokseth, det var på denne tiden han klarte og gjøre seg litt bemerket med sin musikk.

Foruten og være en elektro popartist er han også DJ som har fått han helt opp til nominasjon til spellemannsprisen i gruppen for popsolister for sin debut EP platen med navnet Gundelach.

Det har blitt flere plateinnspillinger og han har etablert seg ganske godt innen den Norske musikken nå.

Comments are closed.