Karaoke på Puben

Du har vel kanskje opplevd det selv å gå opp på en scene og gripe mikrofonen og synge karaoke. Det er det mange som har gjort men vekslende hell. Jeg selv har en gang i tiden vært med å skråle meg gjennom New York New York sammen med en kamerat. Hadde det vært i dag så hadde jeg gått og gravd med ned – det er helt sikkert. Og det er mange som tror de er flinke til dette, men det er først etter et par glass under vesten.

Fylleviser

Om det er en spesiell typer viser eller låter som er kategorisert som fylleviser er jeg ikke helt klar over, men det er mange store låter som blir mislig gjort ned til fylleviser i diverse sammenhenger.

Tenk det du sitter på puben og ser fotball for eksempel med en iskald øl foran deg på bordet. Laget ditt gjør det ikke veldig bra den ettermiddagen så du tar både et og flere glass ekstra. Du blir også sittende sammen med en gjeng etter kampen, etter hvert så kommer det noen damer og setter seg rundt bordene hos dere også. Så kommer karaokemaskinen frem. Du vil først ikke opp og synge, og blånekter i lang tid. Men etter hvert som den gyldene drikken konsumeres mer og mer så gir du til slutt etter.

Du ber om nettopp New York, New York av og med Frank Sinatra. Du griper mikrofonen og hoster deg i gang. Det første linjene går greit, men jo lenger ut i låten det går jo mer på avveie kommer du og dette blir rene katastrofen om det hadde blitt tatt opp på bånd. Men du bare fortsetter og har nesten garantert allerede drømt deg vekk og tenker at du er selveste Mr. Sinatra på konsert!

Karaoke oppvisninger

Karaoke kan og blir også benyttet til annet enn bare fyllerør på puben en lørdags kveld. Det arrangeres seriøse konkurranser rundt omkring i landet for å kåre en finalist på hvert sted og de igjen møtes til en nasjonal finale. Men dette har vel kanskje svunnet en del bort etter at You Tube og Spotify og alle disse forskjellige strømming stedene overtok mye av et slik marked. De som ønsker det legger ofte ut sitt materiale der. Men det arrangeres faktisk Norgesmesterskap i Karaoke hvert eneste år. Tidligere ble det også arrangert VM i karaoke. Så det er nok mange her som har deltatt i mange forskjellige konkurranser med en drøm om å bli oppdaget og bli en stjerne. Men dessverre så er det kun et fåtall som kommer så langt. De aller fleste kommer ikke gjennom nåløyet i den lokale utgaven engang.

Leve i drømmen

Både du og jeg får nok klare oss med å synge i dusjen uten publikum. Eventuelt en katt eller noe, men rømmer den også hver gang du synger i dusjen bør du nok finne på noe annet enn å drømme om en sang karriere. Jeg får klager fra naboen hver gang jeg synger i dusjen!

Comments are closed.