Drømmen om band

Det finnes mange som drømmer om å bli musikere i Norge. Noen få lykkes og får gitt sin musikk ut på plateselskaper og musikken blir spilt i radio. Kanskje enda mer enn dette også dersom man er riktig heldig og dyktig. Kanskje får man låten eller flere låter inn på topplistene her i landet. Det mest gjeldende listen her i landet er vel VG listen. Kommer du eller dere med der så har dere garantert en låt med suksess. Men veien dit er lang.

Oppstarten av et band

Dere er en liten guttegjeng på ungdomskolen. Dere har nettopp sett en gammel video med hvordan for eksempel A-ha kom i gang en gang tilbake på tidlig 80 tallet. Alt virker så enkelt når man bare ser en slik video og leser litt om det. Så dere bestemmer dere for å prøve.

En av dere har en forsterker stående hjemme som gamlingen i huset har benyttet en gang for mange år siden. Den skal virke enda. Nestemann har en gitar liggende på loftet fra han fikk i konfirmasjonsgave for noen år siden. Han lærte seg å spille, men ble aldri noe mer enn det lille hjemme på gutterommet. Dere klarer å finne frem til de fleste instrumentene, det eneste som ser ut til å bli et problem er trommesett. Det er det ingen i deres krets som har stående virker det som. Ei heller ute på finn.no er det noe til salgs som kan brukes. Dere må på jakt i musikk forretninger og andre steder. Etter en del turer til de nærmeste byene og bydelene rundt dere til å sjekke alle musikkforretninger så finner dere til slutt et dere synes er ok.

Penger er heldigvis ikke det store problemet. Foreldrene til en av gutta blir så henrykte over at dere vil bli musikere og prøve å starte band at de betaler det meste for å hjelpe til. Men så har de litt penger også den familien der!

Mye man må skaffe

Når man først har kommet i gang og skal finne et sted man kan øve så merker man hvor mye «duppeditter» man egentlig trenger for å få i stand et slikt lite kjellerband. Det er ledninger hit og ledninger dit, det er stativer til det og det og det er forsterker bokser og mikrofoner. Det er plekter til gitaristene, det er trommestikker og visper og flere varianter til trommeslageren, det er noter til sanger og spilling. Ja det er fryktelig mye å huske på bare for å få lagd litt lyd i dette her i skikkelig ordnede forhold.

Første låt

Hva skal vi begynne å øve på – det har dere knapt tenkt på. Ingen av dere er veldig erfarne så her må man begynne enkelt. Men med hva? Blues, rock, pop eller en miks av alt.

Og navn på bandet – hva skal vi kalle oss? Ja ja kanskje ikke første prioritet, men vi er i hvert fall i gang så får vi se hvordan dette ender – blir det verdt å skrive mer om dette eller ble det med denne samlingen for å bevise at dere kunne klare det?

Comments are closed.