Danseband musikken

Musikken har fulgt oss i utrolig mange år, og stilene har selvfølgelig endret seg veldig mye med årene i takt med tiden. Musikkstilene i dag har store variasjoner og man har musikk som de fleste liker. Musikkstilen til de fleste av oss endrer seg gjerne med alderen, men det er noen som holder fast ved musikken de har vokst opp med.

Danseband musikken

Gammeldans og dansebandmusikken er en populær musikkstil som har hold på i ganske mange år nå og er fortsatt godt likt av mange.

Danseband

Danseband musikken som vi kjenner har nok Sverige vert først ute med, det ble utrolig populært der. Norge kom snart etter med egne band som også gjorde det godt her i landet. Men de virkelig populære bandene var de Svenske. Det var gjerne i forbindelse med helger att disse arrangementene kom til, da i de Svenske folkeparkene landet rundt. Dette ble en slags liten folkefest hvor dans var det viktigste, her treffes folk og blir kjente med hverandre på dansegulvet. I Norge har vi ikke så mange folkeparker som hos våre naboer, her ble det arrangert dansekvelder på lokale som vi kalte det. Lokale var steder spredt rundt i distriktene hvor det var lagt til rette for møter og festlokale. Det var stort sett i helgene her i landet at det var mest vanlig å sette opp kvelder med danseband musikk.

Populære danseband

Det som muligens er det mest populære dansebandet er nok Vikingarna. Det ble til i slutten av 1950 tallet av Claes Johansson da under navnet Jicco & the Vikings. De endret navnet etter tre år til Vikings og igjen til Vikingarna 12 år etter det. Med sangere som Stefan Borsch og Christer Sjøgren ble det fort ett godt likt danseband. Bandet ble oppløst i 2004 og blir i dag ansett som det mest suksessfulle dansebandet i Sverige. De solgte over ti millioner album hvor mange av dem var under serien Kramgoda låtar.

Sven Ingvars

Ett annet Svensk populært danseband er gruppen Sven Ingvars som ble etablert i midten av 1950 tallet. Til å begynne med gikk det mest på rock men de endret stilen til mere danseband preg ganske fort. Denne gruppen ble også fort godt kjent i Sverige, sangeren Sven Erik var på 60 tallet det største jenteidolet i Sverige. Gruppen er fortsatt i full aktivitet, men det er bare Ingvar Karlsson som er igjen i fra den opprinnelige gruppen.

Ole Ivars

Vi har også noen virkelig gode danseband grupper her i Norge, ett av dem er Ole Ivars som ble etablert på midten av 60 tallet. Det var Ivar Grønsveen som startet bandet The Tainix som var forløperen til gruppen. Da Ole Ødegård kom med i bandet endret de navnet til Ole Ivars, fornavnene til de begge.

Ole Ivars

Det tok ikke mange årene før de fikk sitt store gjennombrudd, melodien Regnets rytme ble veldig godt mottatt og platen solgte til gull. Det var ikke så vanlig på den tiden for danseband musikken. Gruppen holder fortsatt på med og glede de mange danseglade land og strand rundt.

Comments are closed.